One Sheet Wonder

Jag har tittat på massor med videos på Youtube där man gör många kort av ett designark. Jag tänkte att det kan vara ett bra sätt att skapa många kort. De flesta kort jag gjort hittills har varit av mer arbetad typ och riktat till en mottagare, och jag har inte riktigt kunnat hitta nån känsla för hur jag ska göra kort snabbare och enklare, som passar fler eller inte har en tänkt mottagare redan när de skapas. Men jag ville hitta min egen variant. Först ut var ett blommigt ark med en uddkant som jag tänkte prova mig fram med. Så här blev korten:

One Sheet Wonder

Jag delade arket i två delar, 15 cm var. Delade sedan varje del i olika breda bitar. Den första delen hade en uddkant, så jag kapade en centimeter på kortbasens framsida för att få den synlig. Jag valde att ha fullbredd på alla bitar och mattor i olika färger, koordinerat mot mönstret. Alla kort fick text i embossad silver, och blommor med embossade mönster och distressade i matchande färger. Allt för att hålla ihop de olika korten som ett set, lika men lite olika ändå.

Näst försök blev till under en sömnlös natt, skissen såg ut så här:

One Sheet Wonder

Korten blev inte exakt som tänkt från början, men jag blev rätt nöjd med resultatet – 15 enkla användbara julkort av två designark, ett grönt och två röda cardstock.  Det blev ett extra till de små rutorna med God Jul och kort C fick lite annan layout, annars stämde skissen ganska bra. Arket med tomtar visade sig vara granar, så där svek mig minnet där i natten. Resterna har jag kvar, några smala remsor  och små bitar – när andan faller på ska jag nog  pyssla ihop nåt av dem med 🙂

One Sheet Wonder

Här följer några detaljbilder:

One Sheet Wonder
One Sheet Wonder
One Sheet Wonder

Så får det räcka med enkla kort för den här gången, nu är jag mer än sugen att börja skapa lite roligare julkort!

/Tina